Вести

43 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

Денеска, среда (30.12.2015) со почеток во 12.30 часот, во амфитеатарот на Технолошко-Mеталуршкиот факултет - Скопје ќе заседава Советот на општина Карпош со следниов дневен ред: - Усвојување на Записникот од четириесет и втората седница на Советот на Општина Карпош

30.12.2015 10:49:36

НОВОГОДИШЕН БАЗАР ЗА КАРПОШАНИ

Во организација на Секторот за развој при Општина Карпош, денеска официјално започнаа со работа тезгите на традиционалниот Новогодишен базар.

29.12.2015 17:27:16

ХУМАНИТАРНА ПРАЗНИЧНА ДОНАЦИЈА ОД ООУ „ДИМО ХАЏИ ДИМОВ“

По повод новогодишните и божиќните празници, учениците од ООУ „Димо Хаџи Димов“ се сетија на своите другарчиња од социјално загрозените семејства.

29.12.2015 17:24:46

ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СОВЕТИТЕ- РАБОТНО ВО КАРПОШ

Општина Карпош и претседателот на Советот на оваа локална власт, Сашо Лазаровски денеска, во втор наврат годинава, беа домаќини на шесттата работна средба на Комитетот на Советите во општините од Скопскиот регион.

29.12.2015 17:21:31

ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА ВО ООУ ,,ХРИСТИЈАН ТОДОРОВСКИ КАРПОШ’’

Во пресрет на Новогодишните и Божиќни празници, учениците од ООУ „Христијан Тодоровски Карпош“, денеска, организираа пригодна предновогодишна манифестација.

28.12.2015 15:23:50

СПОРТИСТИТЕ ОД ООУ „ПЕТАР ПОП АРСОВ“ НА СРЕДБА КАЈ ЈАКИМОВСКИ

Основците од ООУ „Петар Поп Арсов“, денеска се сретнаа со градоначалникот на општина Карпош, Стевчо Јакимовски.

28.12.2015 15:13:43

НОВОГОДИШЕН БАЗАР

Почитувани сограѓани, Ве покануваме да го посетите Новогодишниот базар кој ќе трае три дена, од утре па до 31 декември, а кој е во организација на Општина Карпош.

28.12.2015 12:56:26

ПОЕЗИЈАТА КАКО УНИВЕРЗАЛЕН ЈАЗИК НА КУЛТУРАТА

На почетокот на декември, авторката Цвета Јовчева Тодоровска ја промовираше деветтата стихозбирка насловена ,,Le miroir du bonheur’’ (Огледало на среќата). Бројните љубители на пишаната реч во Кинотеката на Македонија имаа можност да уживаат во прекрасните стихови на француски и македонски јазик, збогатени со звуците од хорот ,,Серенада’’, составен од пензионерите од З.П ,,Карпош’’.

28.12.2015 12:47:27

ХУМАНИТЕ КАРПОШАНИ ДОНИРАА ЗА СВОИТЕ СОСЕДИ

Во организација на Одделението за социјална, детска и здравствена заштита при Општина Карпош, овој викенд се одржува седумнаесетатта хуманитарната празнична акција „Да бидеме хумани за нашите соседи“. Карпошани ја покажаа својата хуманост и донираа трајни производи и средства за хигиена, за барем малку, социјално загрозените граѓани на Карпош, да ја почуствуваат новогодишната и божиќната атмосфера и на нивната трпеза. Првиот човек на општината, градоначалникот Стевчо Јакимовски, ја подари својата донација токму на дел од социјалните семејства.

26.12.2015 16:23:01

ИНТЕНЗИВИРАНА ИЗГРАДБАТА НА НОВАТА ОПШТИНСКА ЗГРАДА

Изградбата на новата административна зграда на Општина Карпош се одвива со засилено темпо. Денес, првиот човек на локалната самоуправа, градоначалникот Стевчо Јакимовски беше во обиколка и контрола на текот на работите на новиот објект на Општината.

25.12.2015 15:52:46