Информации/Записници од Седници на Совет

 

2017 Година

 

Прва Седница на Советот 

Информација - клик и читај  Општина Карпош доби нов Совет 

Видео од Седницата - клик и гледај 

 

Втора и Трета Седница на Советот 

Информација - клик и читај  Две градинки од Карпош ќе добијат прочистувачи на воздух 

 

 Четврта Седница на Советот

 Информација - клик и читај Антикорупциска едукација за основците од Карпош 

 Интервју со претседателот на Совет на општина Карпош

 Видео од Седницата - клик и гледај 

 

 

 Петта Седница на Советот

 

  Информација - клик и читај Развојни програми за Општина Карпош

  Видео од Седницата - клик и гледај 

 

 2018 Година

 

 Шеста Седница на Советот ( 24 јануари ) 

 

   Информација - клик и читај Владо Симјановски нов командир на ПС „Карпош“

   Видео од Седницата - клик и гледај 

 

  Седма Седница на Советот ( 7 февруари ) 

    Информација - клик и читај - Прочистувачи на воздух за сите училиша и градинки во Карпош 

    Видео од Седницата - клик и гледај 

 

 Осма Седница на Советот ( 7 март ) 

 Информација - клик и читај - СВР и општината координирано во превенција од криминалот 

 Видео од Седницата 

 

 Деветта Седница на Советот ( 23 април ) 

  Информација - клик и читај - Субвенции за купување на нови велосипеди во Карпош

 Видео од Седницата - клик и гледај 

 

 Десета Седница на Советот ( 22 мај ) 

 Информација - клик и читај - Нови субвенции за купување на велосипеди од Општина Карпош

 Видео од Седницата - 

 

 Единаесетта Седница на Советот ( 13 јуни ) 

 Информација - клик и читај - Финансиска помош за културата и спортот во Карпош

Видео од Седницата -

 

Дванаесетта Седница на Советот ( 12 јули ) 

 Информација - клик и читај - Нов спортско-адреналински парк на кејот на Вардар 

 Видео од Седницата - 

 

Тринаесетта Седница на Советот ( 24 август ) 

Информација - клик и читај - Карпош продолжува со поддршка за талентираните ученици и спортисти

Видео од Седницата 

 

 Четиринаесетта Седница на Советот ( 17 септември ) 

Информација - клик и читај - Финансиска помош за граѓани на Карпош

 Видео од Седницата 

 

 Петнаесетта Седница на Советот ( 31 октомври ) 

Информација - клик и читај - Нови контејнери за почист Карпош

Видео од Седницата 

 

 Шеснаесетта Седница на Советот ( 28 ноември ) 

Информација - клик и читај -Финансиска помош и поддршка за вработување на лица со попреченост

Видео од Седницата

 

Седумнаесетта Седница на Советот ( 24 декември ) 

 Информација - клик и читај - Карпош со штедлив, но реален буџет за наредната година 

 Видео од Седницата

 

 

 

 2019 Година

 

 Осумнаесетта Седница на Советот ( 30 јануари )

Информација - клик и читај - Продолжува субвенционирањето на нови велосипеди за карпошани

Видео од Седницата - клик и гледај 

Деветнаесетта Седница на Советот ( 28 февруари ) 

Информација - клик и читај - Бардовци го доби „виножито“ - нов клон на градинката „Распеана младост“

Видео од Седницата 

Дваесетта Седница на Советот ( 13 март ) 

Информација - клик и читај - Влае „на пат“ да добие инклузивно детско игралиште 

Видео од Седницата  

 Дваесет и прва Седница на Советот ( 10 април ) 

 Информација - клик и читај - Карпош ќе добие три нови сквера

Видео од Седницата  

 Дваесет и втора Седница на Советот ( 3 мај ) 

Информација - клик и читај - Нов соображаен режим на ул.Прашка во Тафталиџе 

 Видео од Седницата - клик и гледај 

 Дваесет и трета Седница на Советот ( 29 мај ) 

Информација - клик и читај - Финансиска поддршка за ученици, спортисти и културни друштва

Видео од Седницата 

 Дваесет и четврта Седница на Советот ( 18 јуни )

 Информација - клик и читај - Финансиска поддршка за проекти од спортот

 Видео од Седницата 

 Дваесет и петта Седница на Советот ( 4 јули ) 

 Информација - клик и читај - Ексурзија во Грција за шампионите од Карпош

 Видео од Седницата

Дваесет и шеста Седница на Советот ( 27 август )

Информација - клик и читај - Продолжен престој за четврто одделенците до 17 часот

Видео од Седницата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015 година

 

 

ВИДЕО 

40та Седница на Советот на Општина Карпош (Клик и гледај)

https://www.youtube.com/watch?v=OUyBoxBQNmk

 

 

 

02 септември 2015 - Столе Попов залужен граѓанин на Карпош (41-ва седница, сл.гласник 13/2015)
 
 
 
 05 октомври 2015 - „Виза“ за програмите на детските градинки во Карпош ( 40-та седница, сл.гласник 13/2015)
 
 
 
02 септември 2015 - Креативен центар „Карпош“ - Едукација за младите ( 39-та седница, сл.гласник 12/2015)
 
 
 25 август  2015 - 38ма седница на советот на Општина Карпош (38-ма седница, сл.гласник 11/2015)
 
 

9 јули 2015 - Општинска поддршка во реконструкција на оштетени покриви (37-ма седница, сл.гласник 10/2015)

Кликни и читај - Општинска поддршка во реконструкција на оштетени покриви

11 јуни 2015 - Усвоен стратешкиот план за 2015-2019 година (36-та седница, сл.гласник 9/2015)

Кликни и читај - Усвоен стратешкиот план за 2015-2019 година

18 мај 2015 - Награда за најуспешните полуматуранти (35-та седница, сл.гласник 8/2015)

Кликни и читај - Награда за најуспешните полуматуранти

23 април 2015 - Општина Карпош доби командир на полициска станица  (34-та седница, сл.гласник 7/2015)

Кликни и читај - Општина Карпош доби командир на полициска станица

31 март 2015 - Бардовци ќе добие нова градинка (33-та седница, сл.гласник 6/2015)

Кликни и читај - Бардовци ќе добие нова градинка

30 март 2015 - Одлука за изменување и дополнување на одлуката за утврдување на интерес за основање на Акционерско друштво за вршење дејнсот спорт (32-ра седница, сл.гласник 5/2015)

Кликни и читај - Одлука за изменување и дополнување на одлуката за утврдување на интерес за основање на Акционерско друштво за вршење дејнсот спорт

12 март 2015 - Проширен кругот на збратимени општини (31-ва седница, сл.гласник 4/2015)

Кликни и читај - Проширен кругот на збратимени општини

20 февруари 2015 - За поплавените - 400.000 денари помош од Карпош (30-та седница, сл.гласник 3/2015)

Кликни и читај - За поплавените - 400.000 денари помош од Карпош

10 февруари 2015 - Советничка иницијатива за помош на поплавените (29-та седница, сл.гласник 2/2015)

Кликни и читај - Советничка иницијатива за помош на поплавените

14 јануари 2015 - Намален криминалитетот во Карпош-Извештајот „блокиран од опозицијата“ (28-ма седница, сл.гласник 1/2015)

Кликни и читај - Намален криминалитетот во Карпош-Извештајот „блокиран од опозицијата“

 


 2014 година


Регистар на прописите и другите акти објавени во службен гласник на Општина Карпош во 2014 година  ( сл.гласник 20/2014)

Кликни и читај - Регистар на прописите и другите акти објавени во службен гласник на Општина Карпош во 2014 година

30 декември 2014 - „ВИЗА“ ЗА ДУП ЗА КРИВИ ДОЛ  (27-ма седница, сл.гласник 19/2014)

Кликни и читај - „ВИЗА“ ЗА ДУП ЗА КРИВИ ДОЛ

24 декември 2014 - УСВОЕН БУЏЕТОТ НА КАРПОШ ЗА 2015 ГОДИНА (26-та седница, сл.гласник 18/2014)

Кликни и читај - УСВОЕН БУЏЕТОТ НА КАРПОШ ЗА 2015 ГОДИНА

10 декември 2014 - КАРПОШ ДОБИ СОВЕТ НА МЛАДИ (25-та седница, сл.гласник 17/2014)

Кликни и читај - КАРПОШ ДОБИ СОВЕТ НА МЛАДИ

28 ноември 2014 - КАРПОШ ЌЕ ДОБИЕ НОВИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ (24-та седница, сл.гласник 16/2014)

Кликни и читај - КАРПОШ ЌЕ ДОБИЕ НОВИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ

12 ноември 2014 - ТЕНЗИЧНА СЕДНИЦА ВО „РЕЖИЈА“ НА ДЕЛ ОД ОПОЗИЦИЈАТА ВО СОВЕТОТ НА КАРПОШ (23-та седница, сл.гласник 15/2014)

Кликни и читај - ТЕНЗИЧНА СЕДНИЦА ВО „РЕЖИЈА“ НА ДЕЛ ОД ОПОЗИЦИЈАТА ВО СОВЕТОТ НА КАРПОШ

27 октомври 2014 - МЛАДИТЕ „НА ГОЛЕМА ВРАТА“ ПРИ ОДЛУЧУВАЊЕТО ВО ОПШТИНАТА (22-ра седница, сл.гласник 14/2014)

Кликни и читај - МЛАДИТЕ „НА ГОЛЕМА ВРАТА“ ПРИ ОДЛУЧУВАЊЕТО ВО ОПШТИНАТА

03 октомври 2014 - „ВИЗА“ ЗА БЕСПЛАТЕН ИЗЛЕТ И УЖИНКИ ЗА ОСНОВЦИТЕ ОД КАРПОШ (21-ва седница, сл.гласник 13/2014)

Кликни и читај - „ВИЗА“ ЗА БЕСПЛАТЕН ИЗЛЕТ И УЖИНКИ ЗА ОСНОВЦИТЕ ОД КАРПОШ

11 септември 2014 - НОВА ФАСАДА ЗА БАРАКАТА НА ЦРВЕНИОТ КРСТ (20-та седница, сл.гласник 12/2014)

Кликни и читај - НОВА ФАСАДА ЗА БАРАКАТА НА ЦРВЕНИОТ КРСТ

27 август 2014 - БЕСПЛАТНИ УЖИНКИ И ИЗЛЕТИ ВО КАРПОШ (19-та седница, сл.гласник 11/2014)

Кликни и читај - БЕСПЛАТНИ УЖИНКИ И ИЗЛЕТИ ВО КАРПОШ

23 јули 2014 - ПОСЛЕДНА ПОЧЕСТ ЗА СЕКРЕТАРОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ (18-та седница, сл.гласник 10/2014)

Кликни и читај - ПОСЛЕДНА ПОЧЕСТ ЗА СЕКРЕТАРОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

15 јули 2014 - ТАФТАЛИЏЕ 2 СЛАВИ 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ (17-та седница, сл.гласник 9/2014)

Кликни и читај - ТАФТАЛИЏЕ 2 СЛАВИ 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

20 јуни 2014 - ПАРИЧНА НАГРАДА ЗА ПРВЕНЦИТЕ-ОСНОВЦИ ОД ОПШТИНА КАРПОШ (16-та седница, сл.гласник 8/2014)

Кликни и читај - ПАРИЧНА НАГРАДА ЗА ПРВЕНЦИТЕ-ОСНОВЦИ ОД ОПШТИНА КАРПОШ

20 мај 2014 - ПОЛОВИНА СОВЕТНИЧКИ ПАУШАЛИ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ПОПЛАВИТЕ (15-та седница, сл.гласник 7/2014)

Кликни и читај - ПОЛОВИНА СОВЕТНИЧКИ ПАУШАЛИ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ПОПЛАВИТЕ

Решение за изменување и дополнување на Решението за формирање на Избирачки одбори (сл.гласник 6/2014)

Кликни и читај - Решение за изменување и дополнување на Решението за формирање на Избирачки одбори

10 април 2014 - ЧЕТИРИНАЕСЕТТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ (14-та седница, сл.гласник 5/2014)

Кликни и читај - ЧЕТИРИНАЕСЕТТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

Решение за формирање на избирачки одбори (сл.гласник 4/2014)

Кликни и читај - Решение за формирање на избирачки одбори

14 март 2014 - ТРИНАЕСЕТТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ (13-та седница, сл.гласник 3/2014)

Кликни и читај - ТРИНАЕСЕТТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

26 февруари 2014 - ОСУДА НА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА И НАСИЛСТВО (12-та седница, сл.гласник 2/2014)

Кликни и читај - ОСУДА НА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА И НАСИЛСТВО

31 јануари 2014 - БЕСПЛАТНИ УЖИНКИ ЗА ПРВООДДЕЛЕНЦИТЕ И ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ ЗА СИТЕ ОСНОВЦИ ОД КАРПОШ (11-та седница, сл.гласник 1/2014)

Кликни и читај - БЕСПЛАТНИ УЖИНКИ ЗА ПРВООДДЕЛЕНЦИТЕ И ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ ЗА СИТЕ ОСНОВЦИ ОД КАРПОШ